Expertiza contabila si fiscala

Expertiza este in general activitatea de cercetare efectuata de un specialist care are calitatea de expert, cu scopul de a stabili adevarul intr-o anumita situatie, problema sau litigiu.

Expertiza contabila este misiunea data unui expert contabil de a controla registrele, actele si conturile unui agent economic, cu scopul de a furniza partilor interesate datele necesare sau de a procura justitiei informatiile interesate pentru a se pronunta, in cunostinta de cauza, asupra unui proces sau a unei contestatii de care a fost sesizata.

Expertizele contabile sunt mijloace de probã utilizabile in rezolvarea unor cauze care necesitã cunostinte de strictã specialitate din partea unor persoane care au calitatea de expert contabil.

Ca mijloc de proba, expertiza are un rol insemnat, ea aducând in fata instantei, sau in fata partii(lor) interesate, raportul unor persoane autorizate, specializate in diferite domenii de activitate, ajutând infaptuitorii justitiei sa pronunte o hotarâre dreapta, iar persoanele interesate sa ia o decizie justa in cunostinta de cauza.

 

Doresti informatii suplimentare? Iti stam la dispozitie! contacteaza-ne